pátek 14. srpna 2020

Sladký život italské vládnoucí vrstvy během léta

> média > společnost > politika > hvězdy a paparazzi

Nová láska Silvia Berlusconiho, nebo jen snaha se v létě předvést? Italská bulvární média informovala v posledních dnech o tom, že má bývalý italský premiér novou přítelkyni. Objevil se s ní „ruku v ruce“ tento čtvrtek na titulní stránce časopisu Chi.

Třiaosmdesátilý Berlusconi se na snímku prochází na sardinském molu u vily Certosa s Martou Fascinovou, třicetiletou poslankyní Vpřed, Itálie! Fotografie byla zveřejněna poté, co se Francesca Pascaleová, jeho bývalá pětatřicetiletá snoubenka, objevila na snímcích, jak se opaluje a líbá na jachtě s Paolou Turciovou, pětapadesátiletou italskou zpěvačkou.

Třiaosmdesátilý Berlusconi se na snímku prochází na sardinském molu u vily Certosa s Martou Fascinovou, třicetiletou poslankyní Vpřed, Itálie! Fotografie byla zveřejněna poté, co se Francesca Pascale, jeho bývalá pětatřicetiletá snoubenka, objevila na snímcích, jak se opaluje a líbá na jachtě s Paolou Turciovou, pětapadesátiletou italskou zpěvačkou.

Média vysvětlují tuto synchronnost jako Berlusconiho přímou reakci. Soud v březnu rozvedl Berlusconiho s Pascaleovou a podle italského tisku jí vyplatil 20 miliónů euro. „Byl to ten pravý okamžik, aby Berlusconi o sobě dal vědět s novou přítelkyní," píše spisovatelka Candida Morvillová v liberálně-pravicovém deníku Corriere della Sera. Také Livio Colombo, zástupce redaktora časopisu Oggi, se domnívá, že bylo přesně domluveno: „Věděl, že je dobře vidět, a že ho paparazzi vidí, kdy se objeví na molu.“ jeho názor citují britské Timesy.

Morvillová tvrdí, že Fascinová, která se objevila na fotografiích, nic neponechala náhodě. „Fascinová na sobě měla šaty jako z bukolické malby minulého století, což mělo být ironickou odpovědi na moderní vztah Pascaleové s jinou manželkou." Když se ob jevily v tisku úvahy, že Berlusconi chtěl snímek zveřejnit, objevil se v časopise Chi, který je součástí jeho mediální říše, že se „nechal překvapit“ Podle listu Il Messaggero se Berlusconi „nechal fotografy nechal překvapit, aby ukázal, že má také nový život “. Chi patří mezi jedny z mnoha časopisů, které sbírají drby a své letní stránky zaplňují snímky záběry politiků na plážích, dobře vědí, že že jsou fotografováni, poznamenávají The Times.

Také šestapadesátiletý premiér Giuseppe Conte se ukázal nedávno se svou přítelkyní, čtyřicátnicí Olivií Paladinovou na fotografii, která dává vyznít jejím křivkám. Média, například Il Tempo, ovšem mnohem více spekulovala o tom, kdo jí koupil drahou kabelku kelly od francouzské prestižní značky Hermés za 81.604 euro.

Když byl Luigi di Maio, bývalý šéf Hnutí pěti hvězd (M4S) a nyní ministr zahraničních věcí, vyfotografován v loňském roce v římském parku s novou přítelkyní, vzniklo podezření, že se pokusil tuto show mediálně vrátit svému konkurentu Matteo Salvinimu, předsedovi Ligy, který byl tehdy ještě jeho koaličním partnerem.

Spoluúčast na propagaci s paparazzi sahá v Itálii do konce padesátých let, kdy se právě toto slovo stalo synonymem popularity filmových hvězd fotografů na Via Veneto v Římě. Svědectví o té době podává slavný film Federica Felliniho: Sladký život (La dolce vita, 1960). Od té doby se toho mnoho nezměnilo, politici se ale jen zřídka nechávají fotografovat bez toho, aniž by o tom sami nevěděli.

Žádné komentáře:

Okomentovat